Monarda Plant Verzorging

Monarda Plant Verzorging. De plant stelt geen bijzondere eisen aan de bodem, maar een lichte kalkrijke bodem is daar het meest geschikt voor. Grote, felrode, ruig ogende bloemtrossen zitten bovenop stengels van 3 tot 4 voet bedekt met geurig gebladerte.

Bergamotplant - Monarda | Directplant
Bergamotplant – Monarda | Directplant from www.directplant.nl

Daarom heeft hij een tussenruimte van 60 cm nodig. Heb je toch last van meeldauw? Sterk drogen van de grond is niet toegestaan:

Vanaf Juli Zullen De Prachtige Schoonheden Hun Heldere Bloemen Openen.

Het is aan te raden om iedere drie jaar de planten te delen voor het behoud van goed groeiende planten. Monarda hybrida 'squaw' monarda heeft zo'n sterke geur dat als je er vlak langs loopt je er… Scheuren en het opnieuw planten van de afzonderlijke delen.

Op Een Zonnige Of Licht Beschaduwde Plaats In De Border Is Dit Een Echte Blikvanger.

Het zijn prachtige borderplanten, die goed samen gaan met campanula lactiflora, astilbe (vooral witte) en veronica longifolia. In mei de planten terug snoeien en niet bemesten, zo bekomt men gezonde en stevige planten. We introduceren de populaire vaste planten en geven verzorgingstips.

Op Een Droge Zandgrond Zullen Ze Het Echter Ook Goed Doen.

Monarda of met de nederlandse naam bergamotplant is een heerlijk geurende plant. Daarom heeft hij een tussenruimte van 60 cm nodig. Het is het beste om er een goed verlicht gebied voor te kiezen, dat wordt beschermd tegen windstoten, maar het kan ook op een schaduwrijke plaats worden gekweekt.

Op Warme Zomerdagen Moeten De Struiken Van Planten In De Volle Grond Worden Bewaterd, Maar Gematigd, Zonder Te Overlopen.

Overigens helpt het ook als je de bodem verbetert met compost en oude of gedroogde mest. Monarda's gedijen het best op een voedselrijke en vochthoudende bodem. Extra informatie iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.

Water Moet Regelmatig En Tijdig Worden Besproeid.

Verzorging de monarda wortelt oppervlakkig waardoor bij droog warm weer watergeven noodzakelijk is. Compact, bloeit rijkelijk in juli en augustus met helderroze bloemen. Geef water tijdens lange perioden van droogte.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *